Hondabil

Meny

Aktuelt

SUVerene CR-V

 

Nye CR-V er penere, smartere og sterkere enn noensinne.

Den nylig oppgraderte Honda CR-V byr på en rekke nye finesser som gjør denne svært populære SUV-modellen enda mer attraktiv. Det er solgt over 750 000 tusen eksemplarer av Honda CR-V i Europa siden modellen ble introdusert i 1997. I løpet av fjorårets første ni måneder var modellen den mest solgte SUV-modellen i verden. Det første man legger merke til på nye CR-V, er den ombygde fronten som gir bilen et tøffere preg.

Frontgrillen har flere blanksvarte detaljer, den fremre støtdemperen er også i svart mens beskyttelsespla-ten er aksentuert i matt sølv. Utformingen av tåkelyktene matcher de nye frontlyktene bedre med sin liggende form og krommede innramming enn de tidligere runde lyktene. Bak har kombinasjonslyktene av LED-typen fått en ny look, og logoen på bakluken fremheves ytterligere takket være den kromme-de listen langs undersiden av bakruten. Alt i alt gir designendringene CR-V en sportsligere, tøffere og samtidig mer sofistikert fremtoning.

De virkelig store forbedringene finner vi under panseret. Først og fremst har Honda utviklet en ny og sterkere 1,6-liters i-DTEC dieselmotor, noe som gjør firehjulsdriften enda mer stabil. Motoren utvikler 160 hes-tekrefter og har et dreiemoment på hele 350 Nm, noe som gjør den seks prosent sterkere enn den tidligere 2,2-litersmotoren som den erstatter. Regn med god respons når du trykker på gasspedalen! Samtidig som den er kraftigere slipper den ut lave 129 gram karbondioksid per kilometer når den kombineres med den manuelle sekstrinns girkassen. Drivstofforbruket viser imponerende lave 4,9 liter per 100 km.

Regn med god respons når du trykker på gasspedalen!
Det finnes to andre motoralternativer å velge mellom: en 2,0-liters i-VTEC ben-sinmotor som leverer 155 hestekrefter og en 1,6-liters i-DTEC dieselmotor med 120 hestekrefter.Den mindre dieselen finner du i den forhjulsdrevne CR-V-versjonen. Bensin-motoren finnes med både firehjuls- og tohjulsdrift. Du velger mellom automat og sekstrinns manuell girkasse for 4WD-ver-sjonen, mens manuell girkasse gjelder for 2WD.En etterlengtet nyhet på nye CR-V er den nyutviklede nitrinns automatkassen. De mange girene betyr at det er kortere mellom hvert gir og det gjør at bilen akselererer på en mer harmonisk og trinnløs måte enn tidligere. Girkassen leverer dessuten en kraftfull start med det lave giret og bedre drivstofføkonomi og lavere lydnivåer i høyere hastigheter med de høye girene. Den nye motoren og den nye girkassen er til sammen 65 kg lettere enn sine forgjengere, og utslippsnivået ligger på lave 134 gram karbondioksid per kilometer.

Det funksjonelle førermiljøet kompletteres nå med et smart system for å håndtere bilinformasjon, telefon og Internett. Honda CR-V er en av de første Honda-modellene på markedet som har Honda Connect som standard for Elegance-, Lifestyle- og Executive-modellene. På den trykkfølsomme pekeskjermen navigerer du deg gjennom menyene med lettfattelige fargekodede symboler. Du får tilgang til Internett, musikk, radiokanaler og som tilvalg Garmin satellittnavigasjon. Her finnes det også informasjon som du kan trenge på en biltur, f.eks. parkeringshjelp, men også trippteller, drivstofforbruk og reisetid.

Honda Connect fungerer omtrent som en smarttelefon, men med større skjerm. Du kan altså sveipe med fingeren, zoome og klikke slik du er vant med fra smarttelefonen. Det finnes forhåndsinnstilte apper, og flere kan lastes ned fra Honda App Centre. En av appene kalles Aha, og den gir tilgang til alt fra sosiale medier til hjelp med å finne severdig-heter, restauranter og hoteller i nærheten.

crv6

Lastelengden på 157 cm gjør at to terrengsykler lett får plass. Den nitrinns automatkassen gir mer kraft ved start og god kjøring i høye hastigheter. Infotainmentsystemet Honda Connect holder deg oppkoplet også i bilen.

 

Du kan også få væroppdateringer og lytte til lydbøker. Honda Connect er kompatibelt med Android 4.0.4. MirrorLink-teknologi gjør at du kan koble til smarttelefonen din – hvis den kjører Android – og få tilgang til telefonens funksjoner og favorittskjermbilder på Honda Connect-skjermen. Akkurat som i alle Honda-modeller som selges i Europa, har CR-V et omfattende sik-kerhetssystem. Nye CR-V er først ute med en smart fartskontrollfunksjon som hjelper føre-ren når andre kjøretøy raskt bytter fil. Les mer om sikkerhetssystemene i ruten ved siden av.

Føles den mer behagelig å kjøre enn forgjengerne? Ja, Honda har som vanlig ikke spart på kruttet når det gjelder å få til en god kjøreopplevelse. Chassiset er forbedret på en rekke punkter slik at bilen skal være enda mer lettstyrt og gi en behageligere biltur. De ulike opphengssystemene er forbedret og dessuten er den nye modellens kupéplass seks prosent stillere enn i forgjengeren takket være tykkere dørtetninger og mer lydabsorberende materi-aler i dører, instrumentpanel og søyler.

Flere saker

Kjære Honda-eier, vi trenger ditt samtykke

For fortsatt å kunne holde deg informert om kampanjer og nyheter om bilhold og trafikksikkerhet, trenger vi ditt samtykke.

LES MER

Gjør din Honda enda mer personlig

Som Honda-eier er du heldig. Du har store muligheter å gi bilen et ekstra personlig preg som gjør at den skiller seg ut på veien. Hondas [...]

LES MER

Sikkerhetsoppdatering

Sjekk om din bil er berørt og få tildelt time for utbedring eller oppdatering. Begynn med å velge din din lokale forhandler: FINN DIN FORHANDLER  

LES MER

Perfekt dekktrykk

– Fra og med november i fjor er det blitt påbudt å ha dekktrykksalarm i alle nye solgte biler. Dette kommer til å gi mange noen overraskelser til [...]

LES MER

Ettermontering av DAB+

I løpet av 2017 slukkes FM-nettet over hele landet. Men allerede nå er tilbudet av radiokanaler på DAB+ større enn FM. Vi kan ettermontere DAB+ i [...]

LES MER

Hvorfor velge Honda merkeverksted?

Du eier en av verdens mest pålitelige og feilfrie biler. Men selv den beste kan trenge litt stell og omsorg en gang i blant. Hos oss blir din [...]

LES MER